De Musical Tag – Evelien


De redactie van NIMDB heeft deze Musical Tag ingevuld zodat je iets meer te weten komt over onze voorkeuren qua musicals en acteurs. Dit is de lijst van Evelien. We vinden het heel leuk als jij deze vragenlijst ook invult! Zet hem op je site/blog of stuur hem via de e-mail naar ons. Dan zetten wij hem hier neer! Heb je hem ingevuld? Laat het ons weten via Facebook of Twitter. We zijn erg benieuwd naar jullie antwoorden!

Welke musicals heb je gezien?
Poeh, dat is een hele waslijst, 41 als ik goed tel! Ik ga ze op alfabetische volgorde hieronder plaatsen.
De kans dat ik er eentje vergeet is groot, maar dit zal wel een goed overzicht zijn:

Annie, Aspects of Love, Beauty and the Beast, Chicago, Ciske de Rat, Daddy Cool, De Kleine Blonde Dood, Droomvlucht, Fame, Flashdance, Footloose, Hair, Hairspray, Jersey Boys, Joseph, Legally Blonde, Love Story, Mamma Mia, Matilda (Londen), Mary Poppins, Miss Saigon, Next to Normal, Petticoat, Pinokkio, Saturday Night Fever, Shrek, Sister Act, Sjakie en de Chocoladefabriek, Soldaat van Oranje, Spamalot, Tarzan, The Little Mermaid, The Producers, The Sound of Music, The Wiz, The Wizard of Oz (Londen), Tick Tick Boom, Urinetown, West Side Story, Wicked, Zorro.

FF_musical-tag_04
Decor van Matilda in Londen, super mooi!

Wat was de eerste musical die je zag?
Als kind van een jaar of 11 mocht ik samen met mijn moeder naar Miss Saigon. Dat was de allereerste volwassenen-musical die ik zag. Meteen een musical met een heftig verhaal wat een enorme indruk op me maakte. We zaten ergens op rij 2 of 3 van de zaal in het Circus Theater en ik keek mijn ogen uit. Vooral het moment dat er geschoten wordt is me erg bijgebleven. Rond diezelfde tijd zag ik ook Sjakie en de Chocoladefabriek wat meer een kindermusical was maar ook onwijs leuk met een prachtig decor.

Welke musical heb je als laatste gezien?
Afgelopen zaterdag ben ik naar Sister Act geweest! Als ik heel eerlijk ben vond ik het een leuke vrolijke musical, maar niet meer dan dat. Naar mijn idee kon er meer mee gedaan worden en dat vond ik een beetje jammer. Het is zeker wel leuk om gezien te hebben, alleen zou ik er nooit de volle prijs voor betalen (ik was met korting via Optimel Eurosparen). Maar misschien ben ik ook wat te kritisch geworden na het zien van 41 musicals haha. Verrassing van de avond vond ik Christanne de Bruijn die de rol van ‘Zuster Maria Roberta’ speelt. Wat een stem! Ik kwam er daarna ook achter dat ze Nessarose in Wicked speelde en ik haar daar ook geweldig vond.

FF_musical-tag_09
De cast van Sister Act tijdens het fotomoment aan het einde van de voorstelling

Wie is je favoriete musicalacteur?
Ik heb zeker een paar favoriete acteurs. Als eerste wil ik Joey Schalker noemen. Misschien niet de bekendste musicalacteur, maar wel eentje waarvoor ik een kaartje koop alleen al omdat hij in een musical speelt. Waarom? Sinds ik hem in de rol van Emmett Forest zag in Legally Blonde was ik gewoon verkocht. Zijn stem is geweldig, hij acteert heel goed én hij heeft enorm veel humor in zijn acteren. Ik hoop dat hij binnenkort weer eens een hoofdrol krijgt! Verder wil ik ook René van Kooten noemen omdat zij zo’n mooie stem (en looks ;)) heeft. Zeker in Zorro, Next to Normal, Aspects of Love en Jersey Boys heeft hij mij verrast.

FF_musical-tag_06
De cast van Annie met o.a. Cindy Bell en Joey Schalker als 3e en 4e van links.

Wie is je favoriete musicalactrice?
Moeilijk! Hier moet ik sowieso Willemijn Verkaik noemen voor haar geweldige rol als Elphaba in Wicked. Wat een stem heeft die vrouw, ongelofelijk. Verder kan ik ook niet om Chantal Janzen heen omdat ze iedere rol haar eigen ‘touche’ geeft en een perfecte timing heeft qua humor. Verder krijgen ook Marjolijn Touw, Cindy Bell en Lone van Roosendaal een plekje in mijn lijst.

Welke acteur/actrice hoef je niet perse te zien?
Wanneer Jim Bakkum in een musical speelt hoop ik soms stiekem op een understudy. Niet dat ik Jim niet goed vind, hij kan prima zingen en ook acteren lukt hem best. Maar hij speelt vaak in dansmusicals en ik vind hem gewoon niet zo’n danser. Ik moet wel zeggen dat ik hem een hele goede Fiyero vond in Wicked en dat hij in Flashdance ook goed uit de verf kwam! Misschien moet hij dus gewoon wat andere rollen gaan spelen.

Welke musical heeft je het meest verrast?
Dat zijn er best veel, maar ik noem er even twee: The Producers en Spamalot.
The Producers is een paar dagen na de première helaas al gestopt vanwege tegenvallende verkoop. Het zou duurder zijn om de voorstelling door te laten gaan dan hem af te blazen, dus is daar uiteindelijk voor gekozen. Zelf was ik bij de première in het Chassé Theater en ik vond het echt een geweldige musical. Onwijs grappig, mooi decor, geweldige acteurs en een goed verhaal. Eeuwig zonde dat hij nooit is doorgegaan! Als tweede heeft Spamalot me verrast omdat ik geen idee had wat voor voorstelling het was. Ik kende Monty Python and the Holy Grail niet maar heb echt tranen gelachen tijdens de show. Linda Wagenmakers met jaar glansrol als Lady of the Lake was ook erg goed gecast.

FF_musical-tag_02
In ‘gala’ naar de première van The Producers

Welke musical vond je tegenvallen?
Waarom weet ik niet, maar ik vond Mary Poppins niet zo leuk. Het sprak me in z’n totaliteit gewoon niet aan. Verder had ik ook niet veel met Droomvlucht, maar dat is misschien meer omdat het toch wel een kindermusical was. Er gebeurde te weinig in het verhaal.

Heb je een musical meerdere keren gezien?
Ja! Ik ben 2x naar Wicked geweest omdat ik hem super goed vond. Verder ben ik 2x naar Hairspray geweest omdat ik de tweede keer vrijkaartjes had gewonnen en ik heb The Producers (die maar een week draaide) ook 2x gezien omdat de première nogal een fiasco was door slechte service van het Chassé theater. Daarom mochten we gratis nog een keertje komen. Verder heb ik ook meerdere versies van Fame en Annie gezien, maar dus niet dezelfde show dubbel. Alleen voor Wicked heb ik dus twee keer een kaartje gekocht omdat ik hem de moeite waard vond om nog een keer te zien.

Wat is je favoriete musical nummer en cd?
Ik luister heel veel musical cd’s. Eigenlijk gaat er geen week voorbij zonder een musical CD te luisteren. Mijn favoriete CD’s zijn die van Legally blonde, Wicked, Tarzan, Mamma Mia, The Little Mermaid en Joseph. Qua lievelingsnummers heb ik er ook wel een paar. Ik zet er hieronder een paar neer, dan kun je ze zelf luisteren!


Miss Saigon – De laatste nacht


Wicked – Populair


The Little Mermaid – Daar ligt mijn hart


Tarzan – Voor het eerst


Joseph and the Technicolour Dreamcoat – Megamix

Van welke musical baal je dat je hem niet hebt gezien?
Ik baal enorm dat ik Les Misérables nog nooit gezien heb. De film uit 2012 heb ik wel gezien en sindsdien baal ik nog harder. Hopelijk komt hij weer eens terug naar Nederland met een goede cast. Dan sta ik vooraan om kaartjes te kopen. Verder had ik ook heel graag Elisabeth, The Lion King en Aida willen zien. Maar dat komt vast ooit nog wel. Ik moet natuurlijk ook niet alles al gezien hebben.

Naar welke musical kijk je uit?
Komend seizoen komen er natuurlijk weer een hoop nieuwe musicals in het theater. Ik ben vooral benieuwd naar Billy Elliot en War Horse. Voor de laatste heb ik al kaartjes besteld dus die ga ik zeker zien. Maar ook Billy Elliot wil ik zeker bezoeken. Wist je dat Joop van den Ende een speciale ‘Billy Elliot sCOOL’ heeft opgericht om jong talent op te leiden voor de rol in de musical? Hier volgen ze ballet-, tap-, acrobatiek- en zanglessen.

FF_musical-tag_08
Circus Theater, hier komt Billy Elliot vanaf eind 2014 te staan.

Wat zijn je 5 favoriete musicals?
Chicago, Legally Blonde, Wicked, Joseph en Mamma Mia… denk ik. Te veel musicals om uit te kiezen! Dit zijn in ieder geval musicals waarvoor je me ‘s nachts wakker mag maken om erheen te gaan. En ik hecht veel waarde aan mijn nachtrust ;).

FF_musical-tag_01
Voor het Circus Theater toen we naar Wicked waren geweest

Wat is je mooiste musical-moment aller tijde?
In 2011 ging ik naar de Musical Sing-A-Long op de Uitmarkt in Amsterdam. Een erg leuke dag! Een droom was om ooit nog Pia Douwes ‘Mijn Leven Is Van Mij’ uit Elisabeth live te horen zingen en wat denk je dat er die avond gebeurde? Juist! Er was een top 50 gemaakt van de mooiste musical-nummers ooit en de top drie werd daar gezongen. ‘Voor het eerst’ uit Tarzan, ‘Sluit alle deuren maar’ uit Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat én ‘Mijn leven is van mij’ uit Elisabeth. Ik was echt als een kind zo blij! Kijk hieronder naar het (voor mij) magische moment.

Laat hier je review achter

Luister naar The Lion King!

Meest recente musicals

Ciske de Rat A Chorus Line The Bodyguard Soldaat van Oranje The Lion King De Gelaarsde Kat Hair Peter Pan Into the woods