Celinde Schoenmaker


Celinde Schoenmaker

Trivia

Geboortedatum: 5 januari 1989
Geboorteplaats: Etten-Leur
Opleiding: Muziektheater, Fontys Conservatorium Tilburg

Na het behalen van haar Gymnasium diploma, studeerde Celinde een jaar Liberal Arts aan de Oxford Brookes University in Engeland. Terug in Nederland studeerde ze aan het Fontys Conservatorium te Tilburg richting Muziektheater waar ze lessen volgde van o.a. Edward Hoepelman, Marc Krone, Roeland Vos, Julia Bless en Ingrid Zeegers. Tijdens haar studie volgde ze een summercourse aan The Guildford School of Acting in Engeland. In April 2012 studeerde Celinde Summa Cum Laude af aan het conservatorium met haar voorstelling ‘Nacht, Moeder’.
Theater. Naast haar studie in Engeland speelde ze de rol van Dorothy in The Wizard of Oz. Tijdens haar opleiding deed ze ervaring op in verschillende producties. In 2011 speelde ze de rol van Lily in The Secret Garden geregisseerd door Brigitte Odett. Ze liep stage in de M-lab productie The Grand Hotel, geregisseerd door Ursul de Geer. Celinde won in haar laatste jaar de Jacques de Leeuw Toptalent prijs, in de categorie uitvoerend artiest. Ook is ze actief als vocal coach en treedt ze op als soliste bij diverse concerten.

Twitter: @CelindeSchoen
Officiële website: www.celindeschoenmaker.nl

Musicals
Musical Rol
Love Story (2013) Jenny
Grand Hotel (2012) Ensemble
Pinokkio (2000) Kindercast
Annie (1997-1998) Tessie

Laat hier je mening achter

Luister naar The Lion King!

Meest recente musicals

Ciske de Rat A Chorus Line The Bodyguard Soldaat van Oranje The Lion King De Gelaarsde Kat Hair Peter Pan Into the woods